Verhuurde Woning in Rotterdam Verkopen?

▷ Rotterdam Verkoop Verhuurde Woning → 5 Slimme Tips

Wat Zijn Uw Mogelijkheden Om Uw Rotterdamse Huis te Verkopen met de Huurder Erin?

Als u op deze pagina bent beland, is de kans groot dat u op Google heeft gezocht naar manieren en tips om een verhuurde woning of appartement in Rotterdam te verkopen.

Misschien heeft u ooit een woning geërfd, die u nu verhuurt. Of u bent inmiddels verhuisd en verhuurt uw oude woning nog steeds? Het kan ook zijn dat u bent geëmigreerd naar het buitenland en dat u uw Nederlandse woning heeft verhuurd. Of is uw tweede verhuurde woning uw pensioenpot?

Wat uw situatie ook is, het verhuren van een woning kent niet alleen voordelen. Het is gunstig dat uw huurinkomsten worden belast in box 3 tegen een forfaitair tarief van 1,2%. U moet wel al het onderhoud aan de woning en de belastingen betalen. Als de huur te laag is kunt u die niet zomaar verhogen, huurders worden goed beschermd door de Nederlandse wet. Zo wordt het verhuren van een woning minder lucratief dan in eerste instantie gedacht. Nog minder leuk is het als u zogenaamde probleemhuurders in uw huis heeft: die geen huur betalen, naar de huurcommissie stappen of de woning verwaarlozen.

Wilt u de waarde van uw verhuurde woning verzilveren? Heeft u er genoeg van om huisbaas te spelen? Wanneer u van plan bent uw verhuurde huis te verkopen of als het al te koop staat: het is mogelijk uw huis met de huurder erin te verkopen zonder hoge makelaars- en notariskosten. Huizen Opkoop Nederland™ koopt graag direct uw verhuurde appartement of woning in Rotterdam zodat u profiteert van een snelle en soepele verkoop. Zonder eindeloze bezichtigingen en onzekerheid of kopers de financiering wel rond krijgen.

Vraag om een 100% gratis, vrijblijvend bod op uw verhuurde huis via het formulier op deze pagina of neem telefonisch contact op met één van onze specialisten. Wij kopen uw woning in verhuurde staat snel en zonder voorbehoud. Geef ons 10 minuten de tijd, voordat u 6 maanden met een makelaar in de weer bent.

Hieronder leest u de 7 meest voorkomende redenen die mensen ons geven waarom ze hun verhuurde huis willen verkopen.

Ps. Lees ook de handige 'Tips voor Succesvolle Verkoop van Je Verhuurde Woning' onderaan deze pagina!

De 7 Voordelen van Huizen Opkoop Nederland™

 • 100% Gegarandeerd Bod, Zonder Voorbehoud
 • Diréct Geld op Uw Rekening
 • Cash Voorschot Mogelijk
 • Verkoop Binnen 1 Week Mogelijk
 • U Betaalt Géén Taxatie- en Notariskosten
 • U Bespaart Makelaarskosten
 • Vriendelijke & Professionele Service

Geef Ons 10 Minuten, Voordat U 6 Maanden met een Makelaar Bezig Bent...

Bij Huizen Opkoop Nederland™ vinden we dat iedereen de kans moet krijgen zijn huis snel en zonder gedoe te verkopen. Vanaf het eerste bod tot en met de snelle verkoop van uw huis, zijn wij erop gericht om u alle zorgen uit handen te nemen.

In welke situatie u ook zit en wat voor reden u ook heeft om uw woning snel te verkopen, wij bieden u een vriendelijke en professionele huis opkoop service. Het enige wat u hoeft te doen is het formulier hiernaast invullen. Wij doen u een vrijblijvend aanbod, op basis van de locatie en conditie van uw woning.

Vul Uw Gegevens In & Ontvang een GRATIS Bod op Uw Huis

arrow

privacy Uw privacy is gewaarborgd. Geheel vrijblijvend bod zonder enige verplichting tot verkoop.

óf bel / whatsapp / sms naar 06-25114085 om direct te spreken met een specialist

▷ Huis Verkopen Verhuurde Staat Rotterdam → Kosten Onderhoud
▷ Verhuurd Huis Verkopen → Gerechtelijke Kosten

7 Redenen Om Uw Verhuurde Woning of Huis in Rotterdam te Verkopen

 • Lage OPBRENGST door te lage huur. Huurders worden goed beschermd door de Huurwet. Afgezien van jaarlijkse indexatie kunt u de huur niet verhogen.
 • Hoge verplichte ONDERHOUDSKOSTEN. Het vervangen van een verwarmingsketel en het oplossen van lekkage kost veel geld.
 • BETALINGSPROBLEMEN of ONDERHUUR. U dient een gerechtelijke procedure te starten tegen de huurder. Dit kost veel tijd, geld en slapeloze nachten.
 • HUURCOMMISSIE problematiek. U moet met terugwerkende kracht huur terugbetalen of een voorstel tot huurverlaging accepteren.
 • BEHEERPROBLEMEN. Beheer en onderhoud van uw verhuurde huis kost meer tijd en geld dan u dacht.
 • Verhuur onder LEEGSTANDSWET is permanente huur geworden: u dacht uw woning tijdelijk te verhuren maar door een fout van de makelaar krijgt u de huurder er niet meer uit.
 • PROBLEEMHUURDERS. U verhuurt uw woning te goeder trouw maar wordt geconfronteerd met hennep, een wietplantage in uw huis of andere illegale praktijken.

Tips voor Succesvolle Verkoop van Uw Verhuurde Woning

Tip #1 - Huurbescherming: Rechten Huurder bij Verkoop Huis

Als verhuurder kunt u de huur niet zomaar beëindigen omdat u de woning wil verkopen. U draagt de bestaande huurovereenkomst onder dezelfde voorwaarden over aan de nieuwe eigenaar. Zelfs als er in het huurcontract staat dat de huurder akkoord moet gaan met beëindiging van de huur bij verkoop van het huis. Deze bepaling in een huurcontract is namelijk ongeldig. Zolang een rechter niet beslist dat de huurder het huis uit moet, loopt de huurovereenkomst gewoon door.

Huurbescherming geldt echter niet altijd: er is minder huurbescherming bij gemeentelijke slooppanden en tijdens de eerste negen maanden van de huurovereenkomst voor een zogenaamde hospitakamer.

Tip #2 - Verhuurd Huis Verkopen: Leegstandswet

De hoofdregel is “koop breekt geen huur”. Verkoop van de woning is geen reden om de huurovereenkomst op te zeggen. Alleen als u de woning verhuurd heeft met een tijdelijk contract op grond van de Leegstandswet mag u de huur beëindigen. Daar heeft u een vergunning van de Gemeente voor nodig. U moet op grond van de Leegstandswet toestemming krijgen om uw woning tijdelijk te verhuren tot aan de verkoop. U moet duidelijk in het huurcontract vermelden dat u de woning tijdelijk verhuurt. Er geldt dan een opzegtermijn van 3 maanden. U moet de huur schriftelijk en aangetekend opzeggen in een brief aan de huurder.

▷ Rotterdam 7 Handige Tips om een Verhuurd Huis te Verkopen

Tip #3 - Check de Huurovereenkomst: Huis Kopen Huurder Uitzetten

Probeer te achterhalen wanneer de huurovereenkomst is gesloten. Als de koopovereenkomst is geregistreerd voor het tekenen van de huurovereenkomst, dan gaat een huurovereenkomst niet over op de nieuwe eigenaar van het huis. Een goede reden dus om een koopovereenkomst van te voren in te schrijven in het register.

Tip #4 - Niet Alle Afspraken Gaan Over Naar de Koper

Alleen voorwaarden die direct betrekking op het gebruik van de woning tegen een door de huurder te betalen huur gaan ‘over’ naar de koper van een verhuurde woning.

Welke rechten en plichten gaan wel over? Afspraken over de huurprijs, de gestorte waarborgsom of garantie. Voorwaarden waarin staat dat de  huurder met belaste verhuur akkoord gaat.

Wat gaat niet over? Vergoedingsregeling voor voorzieningen die door de huurder in de woning zijn aangebracht. Een eventuele koopoptie, tenzij hiervoor een vergoeding is vastgesteld in de huurovereenkomst.

3 Manieren Om Je Verhuurde Appartement te Verkopen (+Advies)

Tip #5 - Waarde Woning in Verhuurde Staat

Een huis dat wordt verhuurd heeft een lagere waarde dan een woning die leegstaat. De waarde komt in de buurt van de executiewaarde maar wordt ook beïnvloed door de huurprijs. Afhankelijk van de jaarhuur is de waarde van het verhuurde pand gelijk aan de executiewaarde of een stuk lager: een lage huur en de verwachting dat de huurder er nog lang zal wonen heeft een negatieve invloed op de waarde van de woning.

Met behulp van de leegwaarderatio wordt de waarde vastgesteld van woningen die worden verhuurd en waarvan de huurder huurbescherming geniet. De leegwaarderatio is een percentage van de WOZ-waarde van de woning. Ook voor verpachte woningen kan deze manier van berekenen worden gebruikt. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Vul Uw Gegevens In & Ontvang een GRATIS Bod op Uw Huis

arrow

privacy Uw privacy is gewaarborgd. Geheel vrijblijvend bod zonder enige verplichting tot verkoop.

óf bel / whatsapp / sms naar 06-25114085 om direct te spreken met een specialist

8 Situaties Waarin Verkoop van Uw Verhuurde Woning een Oplossing Kan Zijn

 • Lage Opbrengst Door Te Lage Huur
 • Hoge Verplichte Onderhoudskosten
 • Betalingsproblemen of Onderhuur
 • Huurcommissie Problematiek
 • Beheer & Onderhoud Kosten Te Veel Tijd
 • Verhuur Onder Leegstandswet Wordt Permanente Huur
 • Probleem Huurders & Opiumwet Problematiek
 • Pensioenpot Verzilveren

Huizen Opkoop Nederland™ Helpt

Heeft u nog vragen over het verkopen van uw huis met de huurder erin? Wilt u binnen 7 dagen uw verhuurde woning verkopen omdat u snel geld nodig heeft? Staat uw huis al een tijd te koop maar komen er weinig kijkers? Bent u niet tevreden over uw makelaar? Zit u momenteel in een lastig parket en kan de verkoop van uw woning helpen uw probleem op te lossen?

In welke situatie u ook verkeert, wij vertellen u graag hoe u snel uw verhuurde woning kunt verkopen mét of zonder onze hulp. Vul het formulier hiernaast in om een vrijblijvend bod te ontvangen op uw woning in verhuurde staat of neem vandaag nog contact op met één van onze vriendelijke specialisten.

 

Verkoop je verhuurde huis, appartement of woning in Rotterdam. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend bod als uw huis met huurder erin in een van de volgende postcode gebieden ligt.

Verkoop je huis in verhuurde staat in Rotterdam 3000-3089: 3011 Stadsdriehoek/Rotterdam Centrum, 3012 Cool/Rotterdam Centrum, 3013 Rotterdam Centraal/Weena, 3014 Oude Westen, 3015 Dijkzigt, 3016 Scheepvaartkwartier/Nieuwe Werk, 3021-3022 Middelland, 3023 Nieuwe Westen, 3024 Coolhaveneiland, 3025 Bospolder, 3026 Tussendijken, 3027 Spangen, 3028 Oud-Mathenesse, 3029 Schiemond, Nieuw-Mathenesse, 3031 Rubroek, 3032 Agniesebuurt, 3033 Provenierswijk, 3034 Crooswijk, 3035-3036 Oude Noorden, 3037 Liskwartier, 3038 Bergpolder, 3039 Blijdorp, 3041-3042 Diergaarde Blijdorp/Kleinpolder, 3043 Overschie, 3044 Spaanse Polder, 3045 Rotterdam Airport, 3045 Zestienhoven, 3046 Schieveen, 3047 Bedrijvenpark Noord-west, 3051 Kleiwegkwartier, 3052-3053 Schiebroek, 3054 Hillegersberg Centrum, 3055 Molenlaankwartier, 3056 Terbregge, 3059 Nesselande, 3061 Kralingen-West, 3062 Kralingen-Oost, 3063 De Esch, 3064 Kralingseveer, 3065 ’s-Gravenland, 3066 Prinsenland, 3067 Het Lage Land/Oosterflank, 3068 Ommoord/Zevenkamp, 3069 Ommoord/Zevenkamp, 3071 Feijenoord/Noordereiland/Kop van Zuid, 3072 Afrikaanderwijk/Katendrecht, 3073 Bloemhof/Strevelswijk, 3074 Hillesluis, 3075 Vreewijk, 3076 Lombardijen, 3077 Oud-IJsselmonde/Stadion, 3078 Beverwaard/IJsselmonde, 3079 Groot-IJsselmonde, 3081 Tarwewijk/Maashaven, 3082 Oud-Charlois, 3083 Carnisse/Zuidplein, 3084 Zuiderpark/Wielewaal/Charlois, 3085 Zuidwijk, 3086 Pendrecht, 3087 Oud-Charlois/Waalhaven-Noord, 3088 Waalhaven-Zuid, 3089 Heijplaat.

Daarnaast zijn wij ook geïnteresseerd in verhuurde huizen, appartementen en woningen in omliggende gemeenten zoals: Schiedam, Vlaardingen, Bergschenhoek, Delft, Vondelingenplaat, Delfgauw, Schipluiden, Berkel en Rodenrijs, Pernis, Hoogvliet, Ridderkerk, Heinenoord, Mijnsheerenland, Heerjansdam, Rhoon, Oud-Beijerland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, Poortugaal, Zwijndrecht, Papendrecht, Oud-Alblas, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, 's-Gravendeel, Wijngaarden, Mookhoek, Heerjansdam, Lekkerkerk, Botlek, Hoogvliet, Vondelingenplaat, Nieuw-Beijerland, Simonshaven, Hekelingen, Geervliet, Heenvliet, Pernis, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Krimpen aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Bergschenhoek, Krimpen aan de Lek, Berkel en Rodenrijs, Moordrecht, Bleiswijk, Berkenwoude, Reeuwijk, Gouderak, Waddinxveen, Haastrecht, Boskoop, Stolwijk, Bodegraven, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker, Delfgauw, Zoetermeer, Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen en Delft.

Neem Vandaag Contact Met Ons Op, Verlies Geen Kostbare Tijd Meer!